KNOWLEDGE HUB

Industry Insights Sustainability
18.12.2023

IAB Europe's Guide to Improving Sustainable Business Decision-Making in the Digital Advertising Industry

Το IAB Europe κυκλοφόρησε έναν προκαταρκτικό «Οδηγό για τη Βελτίωση της Βιώσιμης Επιχειρηματικής Λήψης Αποφάσεων», με στόχο την υποστήριξη των φορέων εντός του οικοσυστήματος ψηφιακής διαφήμισης που κινούνται στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο βιωσιμότητας και υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Ο οδηγός ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη επικράτηση όρων όπως «sustainable-βιώσιμος», «green-πράσινος», «net-zero- μηδενικός», και «carbon-neutral- ουδέτερος ως προς τον άνθρακα» και στον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης, τονίζοντας την ανάγκη για τις επιχειρήσεις να διακρίνουν τη νομιμότητα τέτοιων δηλώσεων.


Δεδομένης της αύξησης των πρακτικών «greenwashing» -όπου γίνονται ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις για περιβαλλοντικές προσπάθειες- είναι επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές και να κάνουν ενδελεχή έρευνα κατά την αξιολόγηση των ισχυρισμών βιωσιμότητας και την επιλογή πιθανών συνεργατών. Αναγνωρίζοντας τον αυξημένο έλεγχο από τις κυβερνητικές- ρυθμιστικές αρχές για τέτοιες πρακτικές, οι επιχειρήσεις καλούνται να ευθυγραμμίσουν τις αποφάσεις τους με αυθεντικούς στόχους βιωσιμότητας.


Ο οδηγός, που συντάχθηκε από μέλη του Sustainability Standards Committee, του IAB Europe, παρέχει πολύτιμες γνώσεις και πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσει τους οργανισμούς να κάνουν καλά ενημερωμένες επιλογές για την επίτευξη βιωσιμότητας στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης. Επιπλέον, ο οδηγός πρόκειται να συμπληρωθεί από πιο λεπτομερείς επιχειρηματικές αναφορές, και συστήματα βαθμολογίας βιωσιμότητας, διευκολύνοντας τους συμμετέχοντες στην αγορά να λάβουν υπόψη τους Περιβαλλοντικούς, Κοινωνικούς και παράγοντες Διακυβέρνησης (ESG) παράλληλα με τα οικονομικά οφέλη.


Οι βασικές πτυχές που καλύπτονται στον οδηγό περιλαμβάνουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα, ευρωπαϊκή νομοθεσία και κατευθυντήριες γραμμές, αρχές κατά του green washing, κοινωνικούς προβληματισμούς και τα οικονομικά πλεονεκτήματα της βιώσιμης λήψης αποφάσεων. Αυτός ο περιεκτικός οδηγός στοχεύει να ενδυναμώσει τις επιχειρήσεις να εξοικειωθούν ε την πολυπλοκότητα της βιωσιμότητας, να προωθήσουν υπεύθυνες πρακτικές και να ευθυγραμμιστούν με γνήσιους στόχους βιωσιμότητας σε ένα ολοένα και πιο ευσυνείδητο επιχειρηματικό περιβάλλον.